Arubas flygplats (AUA)

Aruba International Airport Queen Beatrix är namnet på Aruba flygplats som ligger nära Oranjestad. Flygplatsen är uppkallad efter Nederländernas drottning, Beatrix I och den internationella IATA-koden för flygplatsen är AUA. I början på 2000-talet renoverades hela flygplatsen för att bli en mer modern och vänligare flygplats för passagerartrafik.

Flygbolag som flyger till Aruba

Aruba Airport

Det finns flera olika flygbolag som trafikerar Arubas flygplats. Under 2022 är 26 bolag registrerade med schemalagd flygning till och från Aruba airport. Några av de är:

* flygbolag som ingår i Star Alliance, där också SAS ingår.

Kortast flygtid till Aruba med reguljärflyg blir det om du kan flyga via Amsterdam och resa med KLM därifrån till Oranjestad.

Transfer till/från Aruba flygplats

Du tar dig till och från flygplatsen enkelt med hyrbil, taxi eller lokalbuss. Flera av de internationellt erkända hyrbilsfirmorna har kontor i direkt anslutning till flygplatsen, som t.ex. Avis eller Hertz.

Att ta en taxi kostar mellan $15-35, beroende på vilket hotell/resort du ska åka till. Du betalar ett pris per taxibil och inte per person. Det finns plats för maximalt 5 personer i en taxibil.

Bussbolaget på Aruba heter Arubus och har en hållplats precis utanför flygplatsentrén. Det finns 11 olika busslinjer som kan ta dig runt på ön. Från flygplatsen tar du dig enkelt och snabbt in till Oranjestad, varifrån flertalet av alla busslinjer startar.

Läs mer på Aruba Airports officiella hemsida.