Flyga till Aruba

Att ta sig till Aruba görs lättast med flyg, även om det går att åka båt dit. Det finns inga reguljärflyg som åker non-stop från Sverige men däremot finns det charterbolag du kan resa med. Den totala flygtiden till Aruba blir olika beroende på flygrutt och du bör vara beredd på lång transfertid i många fall.

ResruttFlygtidRestidMellanlandning
Direktflyg Charter11 h11 hingen
Flyg via USA, 1 stopp14 hca 30 hNew York (EWR, JFK)
Flyg via Europa, 1 stopp12 hca 15 hAmsterdam
Flygplan, är det på väg till Aruba?

Flyga med reguljärtrafik från Sverige till Aruba

Direktflyg från Europa

Från Europa kan man flyga direkt till Aruba från Schiphol flygplats i Amsterdam. Flygbolag som trafikerar sträckan är TUI och KLM med flygresor som tar kring 10 timmar. För oss som startar i Sverige tillkommer flygtid från till exempel Stockholm med ungefär 2 timmar.
Total flygtid: ca 12 timmar från Stockholm, Arlanda

Flygtid via USA

Vid flygning via USA är det New York (Newark, EWR) som är bästa ställe för mellanlandning för oss som kommer från Sverige. Det går även att flyga till Washington Dulles (IAD) eller till någon av flygplatserna i Florida. Från USA går sedan direktflyg till Aruba Airport där flygresa från NY tar ca 6-7 timmar.
Total flygtid: ca 14 timmar, men var beredd på lång transfertid så den totala restiden kan bli avsevärt längre.

Non-stop charterflyg från Sverige till Aruba

Vill du flyga non-stop från Sverige direkt till Aruba får du boka dig med en charterarrangör. Vad vi vet är det just nu bara Ving som erbjuder direktflyg från Stockholm-Arlanda till Aruba Airport. Bokningar kan göras under vintersäsongen oktober-mars.
Direktflyg tid: ca 11 timmar