Fakta om Aruba i Karibien

Aruba är en ö i karibien, norr om Venezuelas kust. På ön bor ca 100.000 invånare varav 30.000 i huvudorten Oranjestad. För oss svenskar är Aruba mest känd som ett lyxparadis dit man åker på bröllopsresor.

På senare år har turismen breddats och nu lockas även barnfamiljer resa dit. Här får du nyttiga tips om denna karibiska ö och lite annan fakta om Aruba.

Valuta och betalningsmedel

På Aruba förekommer både Arubiska floriner och Amerikanska dollar (USD). Du kan betala med USD i princip överallt på ön och även ta ut pengar i automater. Däremot kan du inte växla pengar på ön från SEK till USD, utan det måste du göra hemma i Sverige innan du åker.

Pass eller visum

För att resa till Aruba behöver man ett pass, men inget visum. Ska du resa utomlands, tänk på att ditt pass helst ska ha minst 6 månader kvar på giltighetstiden när du gör din hemresa.

Eluttag kräver adapter

Det fungerar inte att använda våra svenska 220V enheter i eluttagen på Aruba. Du måste ha en adapter som passar till deras standardspänning på 125V och frekvensen 60 Hz. Du kan också behöva ha en transformator om enheten inte kan ställas om till 125V. Eluttagen är av typ B.

Billigast köper du en universell reseadapter för hela världen hos Kjell & Company. En vi kan rekommendera är Skross World Adapter Pro som funkar i över 120 länder i världen och både med jord och ojordade uttag.

Reseadapter till Aruba
Skross World Adapter PRO (ca pris 250 kr)

Vaccinationsrekommendationer

Se vår sida om rekommenderade vaccinationer för resa till Aruba.