Oranjestad är huvudorten på Aruba

Oranjestad hittas i Aruba och är huvudorten på ön med ett centrum där det bor ca 30 000 invånare. Det är en livlig hamnstad fylld med shopping, restauranger, hotell och annat som gör din vistelse som turist till Aruba mer njutbar.

Downtown Aruba är byggd kring Fort Zoutman som grundlades 1796 och genom centrum sträcker sig esplanaden Caya G F Betico Croes och Lloyd G Smith Boulevard. Den som gillar shopping kan hitta många internationella lyxbutiker med mycket smycken och mode.

Färgglada hus i Oranjestad

Husen i Oranjestad har starka influenser från nederländsk arkitektur med välvda bågar, färgglada fasader och mycket snickarglädje.

Typiska hus för Oranjestad, Aruba.
Foto: David et Magalie

Nattlivet i Oranjestad

När solen har gått ner över Aruba slutar inte aktiviteten hos människorna. Det finns ett rikt nattliv i Oranjestad och många tycker att det är Karibiens bästa. Det finns livliga nattklubbar med dans, strandpaviljonger för barhäng och kasinon längs Palm Beach för den som vill ha spel och spänning.

Vill man uppleva festen på flera ställen under samma kväll kan man hoppa på någon av Oranjestads partybussar.

Oranjestad beaches

I centrum finns flera populära stränder och några av de bästa Oranjestad beaches, enligt både turister och Arubaner, är Surfside Beach eller Renaissance Beach. I närheten av Surfside Beach finns det flera bra hotell och restauranger med god mat.